WARSZTATY KULINARNE KLASY 5E W „DOMOWEJ SPIŻARNI”

Wspólne gotowanie buduje więzi pomiędzy uczestnikami – taki cel miały warsztaty kulinarne, w których uczestniczyli uczniowie klasy 5e.

Dzieci przystąpiły do zajęć praktycznych – samodzielnego przygotowania burgerów pod okiem fachowca. Najpierw właściwie dobrały składniki, wyrobiły i uformowały bułeczki. Tak przygotowane musiały wyrosnąć w tym czasie uczniowie zaczęli przygotowywać wybrany deser. Wałkowały ciasto, wyciskały okrągłe kształty, nakładały czekoladę . Degustacja własnoręcznie przygotowanego dania i deseru była najbardziej wyczekiwanym punktem zajęć.

To były bardzo ciekawe warsztaty, które pomogły odkryć niejeden talent kulinarny. Wiemy już, że nasza kuchnia to jedna z najlepszych na świecie.

Dziękujemy prowadzącej za uśmiech, cierpliwość i  profesjonalizm w przekazywaniu wiedzy.

Skip to content