Dzień Wagarowicza
Tegoroczny Dzień Wagarowicza wcale nie zachęcał do ucieczki ze szkoły! Klasy bardzo licznie zgłosiły się do udziału w I edycji konkursu kulinarnego MASTER CHEF – WIOSNA NA TALERZU. Uczniowie mogli w ten sposób udoskonalić swoje kulinarne umiejętności, promować styl zdrowego odżywiania się, ale przede wszystkim zachwycić jury niezwykłym talentem! Organizacja stanowiska pracy oraz przygotowanie wiosennych przysmaków przebiegały w atmosferze zdyscyplinowania pod czujnym okiem Wychowawców i Nauczycieli.
Komisja konkursowa w składzie:
- Kucharze z restauracji SMAK NA TAK, p. Piotr Chamienia oraz p. Sebastian Jędrzejkiewicz,
- Wicedyrektor szkoły, p. Edyta Tkaczewska,
- Kierownik świetlicy, p. Joanna Lanckorońska,
- Pedagog szkolny, p. Elwira Borkowska
oceniała uczestników według następujących kryteriów: zróżnicowanie w kwestii doboru produktów, szeroki wachlarz kulinarnych propozycji, oryginalna forma prezentacji i przede wszystkim ocena organoleptyczna (smak, zapach). W salach konkursowych pojawiło się mnóstwo wiosennych przysmaków – od zdrowych kanapek, poprzez owocowo-warzywne sałatki, koktajle owocowe, aż po smaczne wiosenne wypieki! Komisji Konkursowej niezwykle trudno było wyłonić zwycięzcę, jednak po burzliwej naradzie zapadł werdykt. Tytuł MASTER CHEFA I EDYCJI KONKURSU KULINARNEGO „MASTER CHEF – WIOSNA NA TALERZU” otrzymała klasa 5b! Na zwycięzców czeka voucher na kręgle – po zdrowych wiosennych przekąskach przyda się nieco aktywności fizycznej! Wyróżnieni zostali także uczniowie z klasy 4c, 6b i 4d. Nagrody z dyplomami za wyróżnienia zostaną przekazane Wychowawcom poszczególnych klas. Ponadto wszyscy Laureaci (klasy 5b, 4c, 6b, 4d) otrzymują przywilej w postaci tzw. „dnia bez pytania”. Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom, którzy zaprezentowali się na najwyższym poziomie! Zachęcamy do udziału w kolejnej tak smacznej edycji, bo u nas 21 marca to… DZIEŃ GOTOWANIA, NIE WAGAROWANIA!😄